Karate

Hvad er Shorin-Ryu Karate?

Shorin-Ryu Karate er en af de ælste og største grene af Okinawan Karate. Systemet består primært af teknikker og traditioner som oprindeligt blev praktiseret i og omkring byerne Shuri og Tomari på Okinawa.

Systemet har oprindelig ikke nogen rigtig navn, og blev i al almindlighed kald for "Te" som er det japanske betegnelse for hånd. Det var først i 1933 at Chosin Chibana, som den første, navngav et systemet. Han navngav systemet Shorin-Ryu.

Kanji tegnene for Shorin er 少林, som betyder henholdsvis "lille" og "skov". Disse tegn bruges også i det kinesiske og japanske ord for Shaolin.

Kamp strategien for Shorin-Ryu Karate er med selvforsvar for øjet, derfor indeholder systemet foruden slag, stød og spark også grappling, kasteteknikker (Nagewaza) og nedtagningsteknikker mm.


Okinawa Shorin-Ryu Karate
The journey of physical and mental acquisition.

Hvad er Jissen Karate Jutsu?

Jissen Karate-jutsu er ikke et nyt begreb, heller ej er der tale om en ny form for kampkunst. Jissen Karate-jutsu er et udtryk, der bruges til at beskrive en metode til træning af realistisk kamp og selvforsvar.

I Jissen Karate-jutsu danner Kata grundlag for Kumite. Dette indebærer at en stor del af Karate baserer på nærkamp og ikke afstandskamp som typisk kendetegner japansk Karate.

I Jissen Karate-jutsu anvendes slag, stød og spark samt Karatens grappling teknikker med angreb mod led, kaste og nedtagningsteknikker, låse og kvælningsteknikker, alt sammen med udgangspunkt i praktisk anvendelse af Kata.


Jissen Karate Jutsu

Reel close combat self-defence Karate technique.