Karate

Hvad er Shorin-Ryu Karate?

Shorin-Ryu Karate er en af de ælste og største grene af Okinawan Karate. Systemet består primært af teknikker og traditioner som oprindeligt blev praktiseret i og omkring byerne Shuri og Tomari på Okinawa.

Systemet har oprindelig ikke nogen rigtig navn, og blev i al almindlighed kald for "Te" som er den japanske betegnelse for hånd. Det var først i 1933, at Chosin Chibana, som den første, navngav et system. Han kaldte dette system for Shorin-Ryu. 

Kanji-tegnene for Shorin er 少林, som betyder Shaolin på kinesisk og dermed hentyder til den kinesiske indflydelse Karate har været udsat for.  En Japansk oversættelse vil munde ud i "lille" og "skov".

Kamp strategien for Shorin-Ryu Karate er med selvforsvar for øjet, derfor indeholder systemet foruden slag, stød og spark også grappling, kasteteknikker (Nagewaza) og nedtagningsteknikker mm.


Okinawa Shorin-Ryu Karate
The journey of physical and mental acquisition.

Hvad er Koryu Jissen Karate Jutsu?

Koryu Jissen Karate-jutsu er "old style mma", det beskriver en metode til træning af realistisk kamp og selvforsvar. 

Jissen betyder rigtig kamp på japansk, og derfor er Jissen Karate fokuseret på træningsteknikker, der kan bruges effektivt i virkelige selvforsvarssituationer. Denne tilgang involverer ofte sparring og fuld-kontakt træning, ud over traditionelle former og teknikker. 

I Koryu Jissen Karate-jutsu danner Kata grundlag for Kumite. Dette indebærer at en stor del af Jissen Karate baserer på nærkamp og ikke afstandskamp som typisk kendetegner japansk Karate. 

I Koryu Jissen Karate-jutsu anvendes slag, stød og spark samt Karatens grappling teknikker med angreb mod led, de såkaldte beskidte tricks, kaste og nedtagningsteknikker, låse og kvælningsteknikker, alt sammen med udgangspunkt i praktisk anvendelse af Kata.


Koryu Jissen Karate Jutsu

Reel close combat self-defence Karate technique.