Karate

Hvad er Shorin-Ryu Karate?

Shorin-Ryu Karate er en af de ælste og største grene af Okinawan Karate. Systemet består primært af teknikker og traditioner som oprindeligt blev praktiseret i og omkring byerne Shuri og Tomari på Okinawa.

Systemet har oprindelig ikke nogen rigtig navn, og blev i al almindlighed kald for "Te" som er det japanske betegnelse for hånd. Det var først i 1933 at Chosin Chibana, som den første, navngav et systemet. Han navngav systemet Shorin-Ryu. 

Kanji tegnene for Shorin er 少林, som betyder henholdsvis "lille" og "skov". Disse tegn bruges også i det kinesiske og japanske ord for Shaolin.

Kamp strategien for Shorin-Ryu Karate er med selvforsvar for øjet, derfor indeholder systemet foruden slag, stød og spark også grappling, kasteteknikker (Nagewaza) og nedtagningsteknikker mm.


Okinawa Shorin-Ryu Karate
The journey of physical and mental acquisition.

Hvad er Jissen Karate Jutsu?

"Jissen Karate" er et begreb, der refererer til udøvelsen af Karate på en realistisk og praktisk måde. "Jissen" betyder "rigtig kamp" på japansk, og derfor er Jissen Karate fokuseret på træningsteknikker, der kan bruges effektivt i virkelige selvforsvarssituationer. Denne tilgang involverer ofte sparring og fuld-kontakt træning, ud over traditionelle former og teknikker. 

I Jissen Karate-jutsu danner Kata grundlag for Kumite. Dette indebærer at en stor del af Karate baserer på nærkamp og ikke afstandskamp som typisk kendetegner japansk Karate. 

I Jissen Karate-jutsu anvendes slag, stød og spark samt Karatens grappling teknikker med angreb mod led, kaste og nedtagningsteknikker, låse og kvælningsteknikker, alt sammen med udgangspunkt i praktisk anvendelse af Kata.


Jissen Karate Jutsu

Reel close combat self-defence Karate technique.