Kamptræning

Kamptræning

Bemærk! Det er ikke muligt at tilmelde sig dette hold. 

Holdet er et ekstra tilbud for eksisterende medlemmer.

Ekstra kamptræning sker efter nærmere aftale og ligger typisk på en lørdag eller søndag. Her kæmpes der med fuld udstyr jf. reglement fra Dansk Kickboxing Forbund.

Hvad er Kickboxing?

Kickboxing er en stående kampsport der indeholder teknikker fra boksning og sparketeknikker fra bl.a. Karate. Kickboxing blev som selvstændig form populært i USA omkring 1970.

Udstyr

Af sikkerhedsmæssige hensyn anvendes beskyttelsesudstyr. Dette gælder både under sparringen i klubben, og i kamp. Udstyret består af en hjelm som også dækker toppen af hovedet, tandbeskytter, handsker, safety fødder, skinnebensbeskyttere og skridtbeskytter. Kvinder skal også bære en brystbeskytter.

Derudover bruger de fleste fightere håndbind under bokse/grapplings -handskerne. Håndbindene støtter og stiver dine håndled af, både til træning og i kamp.

Klubben har en del udstyr som stilles tilrådighed, men vi opfordrer de elever der ønsker stævnedeltagelse at køber deres eget.

Kontaktformer

Semikontakt

I semikontakt skal teknikkerne udføres med begrænset kraft. I korte træk minder semikontakt meget om letkontakt, med untagelse af at kampen stanses efter hver træfning og scoren gøres op.

Letkontakt

I letkontakt skal teknikkerne udføres med begrænset kraft. Kun letkontakt er tilladt, det vil sige spark og slag bliver trukket tilbage igen. I praksis betyder det at tempoet i letkontakt ofte er højere end i fuldkontakt. Kun rene træfninger tæller i kamp.

Fuldkontakt

I fuldkontakt må alle teknikker udføres med fuld kraft, ligesom i boksning. Stilen i fuldkontakt er dermed anderledes end i letkontakt, da der må bruges flere kræfter på at gennemføre teknikkerne, som må trækkes helt igennem. Det er tilladt at "knock-oute" modstanderen i fuldkontakt.

K-1

I K-1, fuldkontakt kickboxing må alle tilladte teknikker udføres med fuld kraft. Det er tilladt at "knock-oute" modstanderen. For at teknikkerne skal tælle i pointgivningen skal træfningen være ren og kraftfuld. 

Her er der bl.a. tilladt at anvende knæspark mod kroppen, spinning backfist, at gribe modstanderens sparkende ben og udføre højst en teknik (spark eller slag) og clinching.