Kamphold

Kontaktformer

Letkontakt


I letkontakt skal teknikkerne udføres med begrænset kraft. Kun letkontakt er tilladt, det vil sige spark og slag bliver trukket tilbage igen. I praksis betyder det at tempoet i letkontakt ofte er højere end i fuldkontakt. Kun rene træfninger tæller i kamp.Semikontakt


I semikontakt skal teknikkerne udføres med begrænset kraft. I korte træk minder semikontakt meget om letkontakt, med untagelse af at kampen stanses efter hver træfning og scoren gøres op.Fuldkontakt


I fuldkontakt må alle teknikker udføres med fuld kraft, ligesom i boksning. Stilen i fuldkontakt er dermed anderledes end i letkontakt, da der må bruges flere kræfter på at gennemføre teknikkerne, som må trækkes helt igennem. Det er tilladt at ”knock-oute” modstanderen i fuldkontakt.


Stævnedeltagelse

Udstyr


Af sikkerhedsmæssige hensyn anvendes beskyttelsesudstyr. Dette gælder både under sparringen i klubben, og i kamp. Udstyret består af en hjelm som også dækker toppen af hovedet, tandbeskytter, handsker, safety fødder, skinnebensbeskyttere og skridtbeskytter. Kvinder skal også bære en brystbeskytter.

Derudover bruger de fleste fightere håndbind under bokse/grapplings -handskerne. Håndbindene støtter og stiver dine håndled af, både til træning og i kamp.