Klubprofil

Anshin er en klub i konstant udvikling. Hos os er der ikke tid til at stå i stampe, vi skal videre. Dette kommer alle vores medlemmer til gode, hvad enten det drejer sig om fysisk eller mental udvikling.
Den daglige undervisning i klubben varetages af Chefinstruktøren for KDS Denmark (Karate-Do Shotokai Denmark Association), som har mere end 35 års erfaring bl.a. indenfor Karate, Kenpo og Kickboxing. Klubben har ydermere formidable hjælpeinstruktører, der altid er behjælpelig med den daglige undervisning.

Shotokan/Shotokai

Anshin er den eneste Shotokan karateklub i Danmark, der følger Gichin Funakoshi egen organisation, nemlig Shotokai.
Shotokai er den sande disciplin af karate-do, som blev etableret i 1930 af ophavsmanden til moderne karate-do, Gichin Funakoshi.

Shotokan eller Shotokai stilen Funakoshi undeviste i, blev videreført af hans søn Yoshitaka (Gigo) Funakoshi og hans trofaste følgesvend Shigeru Egami.

"Mit Karate"

Når man har trænet Karate i mange år bliver det en del af ens liv. Karate er således ikke længere en sport alene som det var i starten, men derimod en livsstil jeg prøver at efterleve.
Men hvad er livsstilen i karate? Man hører ofte begrebet "do" indenfor karate og andre stilarter (judo, aikido, kendo osv).
"Do" betyder vej. Og det er her man efter min mening bør ligge hovedvægten når der tales karate samt andre kampkunstarter.
Med "do" menes >>vejen til at nå målet<< En af de væsentligste værdier som jeg tilknytter karate-do (Kampkunst) er, at skabe harmoni imellem krop og sind.

Mange kampkunst arter holder sig indenfor egne grænser. Jeg har dog den opfattelse, at en karate (Kampkunst) stil, som ikke kan se ud over sin egen horisont, ikke har muligheden for at udvikle sig. Den sande Karate-Dõ lever af videreudviklingen.

Gert Corfitzen Jürgensen
Anshin - Kampkunst og Selvforsvar
Karate-Dõ Shotokai Denmark Association

• Mini Gasshuku 28-10-2017